Felső tagozatos Fenntarthatósági témahét

A 2024. április 22-28. között országosan megrendezett Fenntarthatósági Témahét keretében az iskola diákjai több szervezett programban is részt vettek. Papírgyűjtés, Zöld Okos Kupa, természetjárás, rajzpályázat, online tanóra, videókészítés, szemétszedés.

 

A két napon át tartó papírgyűjtés alatt az iskola alsós és felsős diákjai összesen 13,8 tonna papírt gyűjtöttek össze!

A témahét honlapján található, fenntarthatósági témákkal foglalkozó online tanórákra minden felsős osztály bekapcsolódott.

A „Zöld Okos Kupa” elnevezésű, fenntarthatósági témájú országos természettudományi versenyen a nyolcadik évfolyam csapata (Majoros Anna, Hortobágyi Róza és Tóth Dorina) megyei harmadik helyezést ért el!

 

Az iskola 3-8. évfolyama több alkalommal is 15-20 kilométeres természetjáró túrát tett a Bükk hegységben. Közben szemetet is szedtek, melyet az útba eső hulladékgyűjtőkben helyeztek el.

A rajzpályázatra készült, kiemelkedő színvonalú, fenntarthatóság témájú rajzok az iskola aulájában kerültek kiállításra.

A 8.a osztály a témahét kapcsán egy rövid videó formájában adott ötleteket arról, hogy a mindennapokban hogyan óvhatjuk környezetünket.

Videó

Az 5.a osztály szemetet szedett a tópart környékén. Sajnos szomorúan tapasztaltuk, hogy rengeteg hulladék rejtőzött a parton és a bokrok tövében! Igyekeztünk mindent összeszedni, de bőven maradt még…

Vigyázz a környezetre te is, ne dobd el a szemetet!